Zoeken
  • Marcel Ipskamp

Congres PIJN2020

Vrijdag 7 februari 2020 is Tineke naar het congres PIJN2020 geweest in Amsterdam. Er waren ervaren sprekers op het gebied van pijn en dan toegespitst op de pijn in de orofaciale regio. We spreken van de orofaciale regio als het gaat om het hoofd, de nek, aangezicht en kaak.

Als gespecialiseerd fysiotherapeut in het hoofd, nek- en kaakregio worden we regelmatig met pijn geconfronteerd: veel van de cliënten

rapporteren onder andere pijn in de mond, het kauwstelsel, het aangezicht of het hoofd.Tijdens het congres PIJN2020 kwamen naast de basale aspecten van pijn, ook verschillende soorten pijn die kunnen voorkomen in de orofaciale regio aan bod. Er werd specifiek ingegaan op de oorzaken van pijn na een wortelkanaalbehandeling, spier- en gewrichtspijn (TMD-pijn), hoofdpijn en neuropathische pijn (zenuwpijn).  Ook was er een uitstapje gemaakt naar de wisselwerking tussen pijn en slaap, omdat orofaciale pijn een enorme invloed kan hebben  op de slaapkwaliteit.

Gedurende het congres een goede indruk gekregen van pijn in de orofaciale regio en hoe de tandarts  omgaat /dient om te gaan met deze klachten. Kortom een leuke en leerzame dag!

16 keer bekeken